Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Er heeft zich iemand gemeld voor Gipsy. Iemand waarvan ik zeker weet dat ze hond mag zijn met haar handicap. Dat het urine incontinent probleem niet kan worden verholpen op een week tijd zal geen probleem zijn. Nu haar goed verzorgen en wensen dat het Universitair Dieren Geneeskundig Ziekenhuis maandag  laat weten dmv goed bloed en urine onderzoek dat  het beestje geen pijn heeft en dat er kansen zijn dat ze nog enkele jaartjes mee mag. Oud zal ze niet worden. We moeten dan een week later weer terug voor een bloed onderzoek om te kijken of het stabiel blijft. De gekke dame is nu rebels en huppelt door de kamer.  Duimen toch dat de nieren krachtig genoeg zijn om haar toch te helpen aan de verdikte urineleiders. Hoop is in zicht. Ze houd niet van bloedworst maar leverworst weet ze te liggen.

5 uur gister ochtend stond Gipsy, het Rottweiler Pupje van 13 weken klaar om naar het ‘Universitair Medisch Dieren Geneeskundig Ziekenhuis’ te gaan voor onderzoek in Utrecht met dank aan de vele donaties die ze mocht krijgen van alle betrokken meelevende mensen. Normaal slaapt ze lekker uit, maar zelf was ze al voor 5 wakker. Nog even wat water drinken en eten en ze kan gaan. Gipsy lekt steeds meer urine als ze gaat liggen. De hele dag door 5 wasmachines gedraaid zodat al haar dekens en kussens steeds schoon zijn en ze lekker kan liggen.

Het was rustig op de weg en Gipsy, het rottweiler teefje, is er wat te graag bij in de auto. De hele weg kan ze rustig liggen en lekker slapen. Om kwart over 8 kwamen we al aan bij het bijzondere gebouw in Utrecht. Het is er net een echt ziekenhuis voor mensen. De studenten worden er opgeleid tot bekwame dierenarts. 

Eerst Gipsy inschrijven en dan heel even wachten op een intake gesprek. Iedereen begroet Gipsy en Gipsy is erg nieuwsgierig in mensen en dieren. Veel mensen bemerken hoe mooi de puppy is. 

Om 9.oo uur worden we al gehaald en kunnen we met 2 artsen mee voor het gesprek en onderzoek. De rottweiler puppy had net wat gedronken en haar buikje was opvallend dik opgezet. In de operatie kamer begon ze eerst speels te rennen om de tafel terwijl wij het hele verhaal vertelde en foto’s lieten zien waarna Gipsy zich gehoorzaam liet onderzoeken door de arts.